Supa de fasole neagra

de Brindusa in Supe, 13 Iun 2011 | 14101 vizualizari

 

Azi am avut pofta de o mancare cu fasole boabe si mi-am adus aminte ca prin camara sta ratacita o punga cu fasole neagra, cumparata cu ceva vreme in urma. Am cautat o reteta pe internet si, in final, am combinat mai multe ca sa obtin ceva pe gustul meu. Iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole neagra (sau 3 cutii mici, deja fierte)
  • 2 + 3 linguri ulei
  • 4 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita oregano uscat
  • chilli dupa gust
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole neagra:

Fierbe fasolea in apa cat sa o acopere (daca nu ai cumparat-o deja fiarta, la conserva). Scurge boabele si pastreaza apa in care au fiert.

Toaca 2 cepe si usturoiul.Incalzeste uleiul si pune in el coriandrul si chimionul. Prajeste-le putin. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste la foc mic, pana ce se inmoaie. 

Acest amestec pune-l intr-o oala, impreuna cu 1/3 din boabele de fasole pasate si restul de fasole. Adauga din zeama in care a fiert fasolea, pana cand supa are consistenta pe care o doresti.

Adauga oregano, chili si sare. Fierbe 10 minute.

In acest timp soteaza cele 2 cepe ramase, tocate marunt, in cele 3 linguri de ulei

Serveste supa calda, cu putina ceapa prajita deasupra. Poti pune si putina ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Black Soup