Supă de dovleac

de botcrina in Supe, 26 Ian 2012 | 5478 vizualizari

 

Vara iau mai mulţi dovlecei îi curăţ de cojă şi de miezul din interior, apoi îi răzuiesc, după care storc dovleacul şi îl porţionez în mai multe pungi în aşa măsură încât o pungă să fie de folos pentru o oală cu supă.
Astfel iarna când vreau să fac supă de dovleac doar scot câte o pungă şi o folosesc rapid.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac răzuit
  • 1 litru zer sau lapte acru
  • 500 ml apă
  • 1 ceapă mare
  • mărar după gust
  • 1 lingură faină
  • 1 linguriţă boia
  • 2 linguri ulei
  • 250 g smântână
  • sare, piper după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de dovleac:

Într-o oală punem uleiul şi călim ceapa tăiată cubuleţe mici, apoi adaugăm făină, boia şi stingem cu 500 ml apă rece. Peste acestea se pune laptele acru sau zerul, dovleacul, mărarul, sare şi piperul după gust. 

Lăsăm oala pe foc până când dovlecul este bine fiert, apoi dregem supa cu smântâna şi o mai lăsăm câteva minute să fiarbă la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă de roşii cu tăiţei de casă