Supa de ardei umpluti si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Iun 2021 | 7004 vizualizari

 

 Buni mai sunt ardeii umpluti !!! Sa spuna cineva ca nu-i plac ca nu-l cred !!!

 

INGREDIENTE

  • Ardei de diverse culori-aprox 1 Kg
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 fel telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere
  • sare

Pt umplutura :

  • 2 linguri faina alba
  • 300 gr carne vita tocata
  • 300 gr carne porc tocata
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri cu varf ceapa verde tocata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa cimbru verde tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti si smantana:

  1.  Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date .
  2. Ardeii se spala si se curata de seminte.
  3. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba.
  4. Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi .
  5. Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa deschisa .
  6. Ardeii se incresteaza la varfuri ca sa patrunda la fierbere lichidul fierbinte . Astfel umplutura nu va mai iesi din ardei .
  7. Ceapa se toaca marunt si legumele radacinoase se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari .
  8. Infierbantati ulei intr-o tigaie si prajiti usor ardeii pe toate partile .
  9. Prin acest procedeu se va obtine un gust delicios de ardei copt si se va realiza o aderenta din faina pudrata , coaja ardeiului si umplutura acestuia .
  10. Dupa ce ati prajit ardeii in uleiul incins sotati usor legumele razuite si ceapa tocata .
  11. Transferati amestecul intr-o oala si turnati deasupra 2 l apa fierbinte [ ca sa grabiti procesul de fierbere ].
  12. In apa ce clocoteste domol se pun ardeii umpluti . Sarati.
  13.  Acum se pune si foaia de dafin .Fierbeti cam 20 minute .
  14. La final  se drege supa cu smantana  diluata cu zeama fierbinte .
  15. Gustati si sarati daca este nevoie .
  16. Pentru un gust mai acrisor se poate pune putin otet  de mere .
  17. Servit ciorba de ardei umpluti cu mult patrunjel verde si marar tocat .
  18.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti ardei de marime potrivita, nu foarte mari.

2

Pe cat posibil ardeii sa fie putin mai galbui, chiar si rosii -astfel vor avea un gust bun . Ardeii care nu s-au copt, sunt amarui.

3

Ardeii se incresteaza la varfuri ca sa patrunda la fierbere lichidul fierbinte. Astfel umplutura nu va mai iesi din ei la fierbere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]