Supă cremă rece

de botcrina in Supe, 15 Aug 2015 | 3931 vizualizari

 

Este foarte răcoroasă şi săţioasă, mai ales acum când este caniculă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 250 ml supă de carne
  • 2-3 crenguţe de pătrunjel şi busuioc verde
  • sare, piper după gust
  • 100 ml smântână
  • 3 felii de pâine
  • 6 felii slăninuţă afumată(bacon de casă)
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă rece:

Curăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert.

Cele trei felii de pâine le tăiem cubuleţe apoi le aranjăm într-o tavă şi le introducem în cuptor, pentru ca sa obţinem crutoane.

După ce au fiert legumele, le blendăm împreună cu verdeaţă sare şi piper după gust şi adăugăm supa de carne astfel încât să obţinem o supă cremă potrivită ca şi consistenţă. Dacă este nevoie pentru a obţine o supă mai fină, o trecem printr-o strecurătoare.

Scoatem crutoanele din cuptor.

Prăjim slăninuţa afumată în ulei încins.

Într-un bol punem supa, ornăm cu o lingură de smântână, câteva crutoane, o bucată slăninuţă şi busuioc. Se păstrează în frigider.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

smântâna se foloseşte opţional;

2

se poate servi cu ardei iute;

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]