Supa crema de sfecla rosie

de Criss in Supe, 18 Oct 2011 | 14010 vizualizari

 

Despre sfecla rosie se stie ca e foarte sanatoasa, datorita continutului mare de fier, potasiu , acid folic, magneziu. Se foloseste in primul rand pentru detoxifierea ficatului, pentru tratarea cancerului si indeosebi a leucemiei. Si foarte important, nu-si pierde proprietatile prin fierbere/coacere.
Cand am vazut pentru prima data supe sau ciorbe cu sfecla rosie m-am uitat cam chioras. :) Nu-mi imaginam cum e sa faci ciorba din sfecla rosie. Insa, avand in vedere ca imi plac tare mult supele crema cu legume, am incercat aceasta varianta hipocalorica. Se poate servi cu smantana sau iaurt, adevarul e ca arata mai bine cu o pata de culoare alba insa eu am preferat-o simpla, cu crutoane.

 

INGREDIENTE

  • -1 sfecla rosie mica
  • -2 morcovi
  • -3 cartofi
  • -1 radacina de patrunjel
  • -frunze de telina
  • -1 ceapa
  • -1 cubulet de unt
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie:

Punem la fiert ceapa intreaga, morcovii, patrunjelul, sfecla rosie si frunzele de telina. Cand legumele sunt aproape fierte, punem si cartofii. Lasam sa fiarba, apoi scoatem legumele si le lasam sa se raceasca. Le pasam cu mixerul vertical, turnam supa peste legume si cubuletul de unt, adaugam sare dupa gust si servim cu crutoane.

Mie mi-a placut foarte mult. Inutil sa mai spun ca Alex nici n-a vrut sa se uite la ea, darmite s-o mai si guste. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (27)

anomisana 1

27.10.2011, 11:12

Colorata si gustoasa, ii mai trebuie doar o lingura si o persoana infometata; dar se pare ca am ajuns prea tarziu...

Criss 1

27.10.2011, 11:26

Ana, niciodata nu e prea tarziu. Facem repede inca o portie.

-Marius- 1

10.12.2018, 10:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste