Supa crema de rosii italiana

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Iun 2015 | 7155 vizualizari

 

Varianta pe care o propun este una rapida si delicioasa! Acum ca piata este plina de rosii cu gust... mari si zemoase, va invit sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 1/2 rosii
  • 2 sau 3 cani de apa
  • 5 catei de usturoi mari
  • 1 ceapa mare noua
  • 1 morcov
  • busuioc uscat
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de zahar brun
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii italiana:

Se curata  usturoiul, si ceapa si se toaca marunt.

Rosiile se dau rapid pe razatoarea mare.

Se incinge uleiul in tigaie( eu am folosit un wok Delimano), se adauga ceapa si usturoiul frecate cu un praf de sare, se adauga si morcovul razuit si doua trei linguri de apa, se lasa la inabusit in jur de 4 sau 5 minute, apoi se pun rosiile razuite si se lasa pe foc mic in jur de 5 minute. Se adauga cele 2 cani de apa si se mai fierbe supa inca zece minute. Potrivim gustul punand sare, piper, zahar si busuioc uscat. Stingem focul si punem busuioc proaspat cat dorim( eu am pus o manuta). Punem totul la blender si facem supa crema. Gustam si daca mai simtim nevoia mai adaugam sare sau busuioc.

Mmmmm....minunat de gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]