Supa crema de napi

de Anett in Supe, 25 Dec 2017 | 6902 vizualizari

 

Napul sau topinambur este si cunoscut sub numele de anghinare de Ierusalim. Se poate comsuma crud, copt sau fiert. Radacina seamana cu ghimbir, gustul este asemanatoare cu cea a guliei.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr napi
  • 2 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 2 radacina patrunjel
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru
  • pentru garnitura: nuca prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de napi:

Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele.

Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam cubuletele de napi si rondelele de morcov si patrunjel si turnam 1 litru de apa in cratita. Presarim cu sare, piper si cimbru, adaugam usturoiul pisat si lasam sa fiarba timp de 20-30 de minute.

Cu un blender omogenizam supa, gustam si mai adaugam sare daca e nevoie.

Servim cu nuca prajita.

TIPS-URI

1

putem servi si cu crutoane, cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]