Supă cremă de dovlecel

de Strawberries thoughts in Supe/Ciorbe, 7 Aug 2014 | 5879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 400 ml supă de legume
  • 600 ml apă
  • 130 g cremă de brânză
  • 10 g parmezan
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1/2 lgt piper alb
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovlecel:

Tăiem ceapă şi dovleceii în cubuleţe de aceeaşi mărime. 
Într-o oală cu pereţii înalţi punem untul la topit la foc mic. Peste untul topit adăugăm ceapă şi o călim până ce devine translucidă. 
Peste ceapă călită punem dovleceii şi îi lăsăm pe foc circa 3 minute amestecând continuu.

Adăugăm supa de legume, apa, ierburile de Provence, usturoiul tăiat mărunt şi piperul. Lăsăm amestecul să fiarbă, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până se înmoaie dovleceii. 
Oprim focul şi lăsăm supă să se răcorească circa 10 minute. 
Cu un mixer vertical pasăm supa până capătă o consistentă cremoasa. 
Adăugăm crema de brânză şi parmezanul amestecând până ce se încorporează în supă. 
Potrivim de sare. 

Enjoy :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]