Supa crema de cartofi cu ardei copt si usturoi

de deyutzky in Supe, 14 Mar 2016 | 4912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mare capia
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu ardei copt si usturoi:

Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi.

Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert.

Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville Panini Maker. Daca nu aveti un astfel de aparat, il puteti coace pe un gratar. Dupa ce s-a copt il punem intr-un vas, il presaram cu sare si il acoperim cu un capac pentru aprox. 15 minute(de la aburi se va curata mai usor).

Dupa ce cartofii si ceapa au fiert, dam oala deoparte, scoatem legumele din supa si le lasam cateva minute la racit. Supa in care au fiert o pastram. Punem intr-un blender cartofii, ceapa, ardeiul copt si curatat si usturoiul curatat. Adaugam o cana de supa(cea in care au fiert legumele) si mixam pana cand obtinem o pasta.

Se pune pasta de legume intr-o oala, iar peste aceasta se adauga supa putin cate putin, pana cand se ajunge la consistenta dorita. Se da la foc mic pentru inca 4-5 minute, apoi se adauga sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu ardei copt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de praz