Sunca de porc fiarta in zeama de varza

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 30 Dec 2019 | 7151 vizualizari

 

Bunătăți pentru Crăciun

 

INGREDIENTE

  • Bucăți de șuncă de porc
  • Sare
  • Zeamă de varză
  • Mujdei de usturoi
  • Piper boabe
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de porc fiarta in zeama de varza:

Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai întoarcem, pe cele de jos le vom schimba cu cele de sus, dar le vom pune tot cu șoriciul cu fața în jos.
Cand s-a înmuiat șoriciul bine le vom fierbe în zeamă de varză în care punem boabele de piper. Le lăsăm la fiert până va întra furculița ușor în șuncă.
Cand e gata, scoatem șuncă pe o farfurie întinsă și așezăm cât mai uniform. Lăsăm la rece.
Cand e răcită bine, ungem fiecare bucata cu usturoi și punem una peste alta într-un vas cu capac. Se lasă până a doua zi când se curăță de usturoi se înțeapă cu un cuțit într-o parte și se pune ață mai tare și se pune la zvântat la aer rece, afară. Se poate afuma ulterior sau se poate pune așa la congelator.
Delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de porc fiarta in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui ca la Poiana