Sunca

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 3513 vizualizari

 

Pentru ca nu am participat la taierea porcului, nu am avut posibilitatea de a pastra bucatile de carne asa cum as fi vrut. De aceea la sunca am legat bucati de slanina cu bucati cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de slanina cu soric
  • 4 bucati subtiri de slanina cu fasii de carne
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 litri de zeama de varza pentru fiert
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute tocat fin, cimbru uscat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca:

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.

Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la foc potrivit. (30 de minute din momentul in care incepe fierberea).

Se lasa peste noapte la rece. Se serveste alaturi de ceapa sau usturoi, dupa plac :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baghete crocante