Sufleu mămăliguță cu brânză

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2012 | 4900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai,
  • 200 g brânză telemea (vacă și oaie),
  • 300 g broccoli (pentru un pic de culoare),
  • 2 linguri unt,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 250 g smântână,
  • 4 ouă, 
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu mămăliguță cu brânză:

Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă puneți 1 litru și jumătate de apă este ok. Când este gata se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.

Brânza telemea se dă pe răzătoare și se presară deasupra mămăliguței. Broccoli se călește în o lingură de unt. Asta în cazul în care este congelat. Dacă folosiți broccoli proaspăt trebuie fiert un pic înainte de a-l căli în unt. Se înăbușă timp de 5 minute. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin și măghiran și se mai lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Broccoli se aranjează deasupra mămăliguței cu brânză.

Într-un castron batem bine ouăle cu smântâna, după care se toarnă în forma de sufleu peste broccoli. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 35-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se poate servi fierbinte imediat ce se scoate din cuptor, dar și rece este foarte bun. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu mămăliguță cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos