Sufleu de vanilie

de nico15 in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 4143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 Oua
  • 250 g de zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 200 g de faina
  • 1 litru de lapte
  • 2-3 fiole de esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de vanilie:

 Ouale se spala si se vor dezinfecta, se clatesc cu apa rece, se va separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe, faina se va cerne.

Vom face o crema dupa cum urmeaza: galbenusurile(12) se amesteca cu 100 g de zahar, cu faina, 200 ml de lapte rece, esenta de vanilie si se amesteca bine, pentru inceput galbenusurile cu zaharul, dupa ce acesta s-a dizolvat se pun celelalte ingrediente.

Aceasta compozitie se va subtia cu restul de lapte caldut(800 ml) si se va fierbe la foc moderat 10 minute, amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a facut o crema in care nu trebuie sa existe aglomerari(cocoloase) se va lua de pe foc si se lasa la racit.

Separat vom bate albusurile cu un praf de sare, dupa ce au prins volum se va adauga treptat zaharul(150 g) si se bate bine pana albusurile sunt batute spuma.

Dupa care acestea se vor amesteca  cu crema fiarta si racita.  Compozitia obtinuta se va portiona si se va turna in timbale(vase mici de ceramica pentru copt la cuptor)) unse in prealabil cu unt şi  tapetate cu faina. Se vor da la cuptor la inceput la temperatura mica ulterior la temperatura moderata, la 180°C, timp de 20 de minute. Se serveste cald pudrat cu zahar pudra sau cu toping de dulceata.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

MIUTA 1

08.07.2012, 23:37

RuxyRux 1

09.07.2012, 18:43

Excelenta reteta Nico!

diaconta 1

10.07.2012, 09:16

ce desert grozav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]