Stufat de miel

de Bucataras in Oaie, 1 Mai 2009 | 25823 vizualizari

 

O mincare des pregatita de Pasti.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de miel cu os
  • 15 legaturi ceapa verde
  • 15 legaturi usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 leg patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 1 leg marar
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala in multa apa rece.

Incingeti intr-o cratita mare uleiul si puneti bucatile de carne. Se adauga o cescuta de apa si se lasa carnea la inabusit la foc potrivit. Aruncati spuma de cite ori e cazul.

Curatati ceapa si usturoiul, scurgeti-le de apa, si tocati-le cam la 3-4 centimetri si puneti-le peste carne cind aceasta este bine facuta si incepe sa se rumeneasca. Lasati sa se inabuse 5 minute amestecind bine.

Acum se adauga pasta de rosii, sucul de rosii si o cescuta de apa fierbinte! Potriviti cu sare si piper, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

La final se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt,  se mai lasa sa dea doua clocote si se opreste focul.

Reteta Bucataria pentru toti nr aprilie (2,9 ron)

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

01.04.2010, 20:26

asa este , stufatul se face cu mult usturoi si ceapa verde..................Paste fara stufat nu se poate.

kukibella 1

16.04.2011, 18:13

delicios

Msclaudish 1

26.04.2012, 21:27

foarte gustos. felicitarii!! inca un vot de la mine pt tine.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor