Steluțe sărate a la Timea

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2014 | 3458 vizualizari

 

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să le ”prestez” le-a veni rândul acum. Sunt super faine și crocante. Mari modoficări al rețetei nu au fost, doar poate puțin ordinea operațiilor ;) plus ajutoarele din bucătăraie, tipic Mamei Zmeu ;)

 

INGREDIENTE

  • făină neagră BĂNEASA 200 g.,
  • făină albă 300 g.,
  • untură de porc 150 g.,
  • margarină Rama mit Butter 100 g.,
  • ou 1 bucată,
  • lapte grăsime 1,8% 100 ml.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 linguriță
  • zahăr tos 1/2 linguriță,
  • sare de iodată 2 lingurițe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluțe sărate a la Timea:

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț și se lăsă la dospit.  Cele două feluri de făină se cern în bolul mixer-ului.

Se adaugă untura și margarina topită, oul, sarea și drojdia dospită, apoi se pornește mixerul la viteză moderată, amestecându-se cca 5 minute până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit cca 20 de minute, apoi se întinde o foaie de cca. 3 mmm și se decupează forme de steluțe. Se așează steluțele pe o tavă tapetată cu pergament, apoi se ung cu oul bătut și se presară semințele din dotare.  Se coc în cuptorul preăncins, cca 15 minute la 180 grade.

După ce s-au răcit seteluțele sărate, se așează pe un platou și se servesc simple sau alături de un pahar cu vin sau bere după preferințe.

Spor și poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluțe sărate a la Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

01.01.2015, 16:39

Cat de bine arata!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:39

Ce imi place sa le rontai!

mirela0911 1

01.01.2015, 22:01

Ce frumusele-s!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pasare cu morcov si ou