Stelute cu scortisoara

de danakarin in Prajituri, 18 Dec 2012 | 9349 vizualizari

 

V-am povestit anul trecut pe vremea asta de febra coacerii de Plätzchen de care sunt cuprinse doamnele din Germania in primele zile de Advent. Din colectia niciuneia din ele nu lipsesc aceste steluțe care, pe nedrept, sunt numite de scorțisoară când la baza sunt de fapt mingalele măcinate și glazura din albuș de ou. Anul acesta am încercat și eu rețeta. Succes total ! Sper să vă conving și pe voi!

 

INGREDIENTE

  • 250 g de migdale măcinate
  • 150 g de zahăr praf
  • o linguriță de praf de scorțisoară
  • Un albuș
  • O lingură de lichior de migdale sau de rom
  • Pentru glazură:
  • Un albuș
  • 125 g zahar praf
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu scortisoara:

Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf si albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf intr-un strat de 1 cm.  Bateți celălalt albuș spumă și adăugați pe rând zahărul praf ( 125 g) Tăiați steluțe, sau semilune, ungeți fiecare dintre ele cu ajutorul unei pensule cu glazura de albuș și coaceți-le  având grijă să nu ingălbeneacă, la 160 de grade, cam 10 minute.

Sunt irezistibile aceste prăjiturele, fără nici un pic de făină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu migdale si ciocolata