Spuma de capsuni

de Criss in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 13087 vizualizari

 

    Spuma de capsuni face parte din categoria deserturilor copilariei. Mama ne facea spume din diferite fructe (capsuni, visine, zmeura) si tare ne mai placea. Ce-i drept pe vremea aceea nu se gasea mare lucru prin magazine, de frisca nici nu putea fi vorba si atunci se apela la aceasta "frisca falsa" din bezea. Eu am facut de aceasta data o bezea oparita, pentru ca e mai sigura decat albusul crud.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -2 albusuri
  • -110 g zahar
  • -50 ml apa
  • -250 g capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pentru 5 minute, timp in care zaharul se topeste si siropul incepe sa se ingroase. Albusurile se bat spuma, apoi in fir subtire se toarna siropul fierbinte. Aici va va ajuta un mixer cu stativ sau putina indemanare. :D Eu am ales varianta a doua, pentru ca mixerul cu stativ sta frumusel in cutie :P

Asadar, cu o mana tinem mixerul si batem spuma si cu cealalta turnam siropul fierbinte, batand in continuare pana rezulta o spuma ferma si lucioasa.

Capsunele se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Sosul de capsuni se toarna peste bezea si se bate pana cand se omogenizeaza si spuma e ferma. Din sosul de capsuni am pastrat cam o lingura pe care am folosit-o la ornat.

Se pune spuma in boluri, se pot adauga bucati de capsuni si se decoreaza cu frunzulite de menta si sosul ramas. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni cu frisca