Spring Rolls

de Ela68 in Mancaruri de post, 20 Apr 2017 | 9738 vizualizari

 

Delicii de Paste
De ceva vreme la noi in familie se consuma mancare sanatoasa, asadar, chiar si de Paste, inafara de cozonac si-o fripturica, am servit doar legume in diverse combinatii.
Aceste Spring Rolls le-am facut in doua variante, una cu legumele trase la tigaie, cealalta varianta cu legume crude, aceasta din urma fiind preferata noastra.
Astazi, va prezint versiunea cu legume calite. Bineinteles, cautand pe net "vietnamese spring rolls" veti gasi nenumarate retete.
Se pot servi cu diverse sosuri, pe acestea noi le-am mancat simple, sa zicem ca le-am testat :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 2 bucati pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • ulei presat la rece de floarea soarelui ( sau ulei de susan )
  • 300 grame ciuperci champignon
  • 2-3 linguri sos de soia light
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ghimbir proaspat
  • 120 taitei de orez Pad Thai
  • 15-16 foi de orez
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spring Rolls:

Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute  Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute.

 Ciupercile curatate si taiate, le calim separat pana ce apa lasata se evapora.  Combinam apoi toate legumele si adaugam putina sare ( aveti grija, caci soia e sarata ), piper si ghimbirul dat pe razatoarea de sticla. Le lasam cateva minute pe foc pana se intrepatrund gusturile.

Punem o oala cu apa, cu o lingurita de sare, pe foc si cand clocoteste adaugam taiteii, amestecand continuu sa nu se lipeasca intre ei.Cand incepe sa fiarba, dam focul la minim si mai lasam doua minute. Verificam daca s-au fiert, ii dam deoparte si ii scurgem imediat, apoi ii punem in amestecul de legume si amestecam.

Foaia de hartie de orez se lasa la inmuiat, in apa fierbinte cateva secunde, apoi se pune pe un tocator si se lasa un minut . Aceasta devine elastica, putand fi usor de rulat. Se pune o lingura de compozitie in centrul foii, se "inveleste" umplutura dintr-o parte, apoi se ruleaza catre partea opusa, introducand lateralele in interior.

TIPS-URI

1

foile de orez se inmoaie foarte repede, asadar, nu le tineti mult in apa

2

nu asezati pachetelele rulate una langa alta, deoarece sunt lipicioase, asezati-le cu putin spatiu intre ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Spring Rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

21.04.2017, 09:57

Super!

Ela68 1

21.04.2017, 11:49

noua ne-au placut, poate erau de nota 10 daca le-as fi prajit, dar nu m-a lasat fiica-mea !

oanapl 1

21.04.2017, 12:45

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli