Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca.
Restul de faina o cernem intr-un vas adanc,adaugam laptele caldut (apa),sarea,zaharul si zaharul vanilat.
Cand maiaua a crescut o adaugam in vas ,adaugam si margarina topita usor.
Framantam pana se dezlipeste de pe degete,formam o sfera si o lasam la cald sa creasca cca 45 de minute.
Dupa acest timp,intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,cu grosimea de 0,5 mm.
Presaram peste foaie scortisoara pudra si zaharul vanilat.
Rulam usor,apoi taiem cu ata spirale late de 1 cm.
Le asezam la distanta una de cealalta pe tava de copt, in care am asezat hartie de copt.
Le ungem cu margarina topita si coacem spiralele cca 12-15 minute.
In acest timp pregatim sosul:
-Intr-o craticioara adaugam apa,zaharul si afinele zdobite usor cu furculita.
Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam amidonul dizolvat in doua lunguri de apa rece.
Mai lasam sa fiarba 5 minute,pe foc pana se ingroase usor.
Dupa ce s-au copt spiralele le asezam pe platou,le stropim cu sos si afine.