Spirala cu spanac

de La Ancuta in Mancaruri de legume, 27 Ian 2016 | 6855 vizualizari

 

Pentru ca acasa am un mofturos, atunci cand vine vorba de spanac, trebuie sa gasesc diferite combinatii care sa-i fie pe plac :). Placinta aceasta a fost o alegere buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 400 g branza framantata de oaie
  • 300 g telemea
  • 4-5 linguri smantana
  • 3 oua
  • sare, piper
  • marar
  • Pentru uns deasupra:
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt.
Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul tocat si mararul. Condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava rotunda cu unt.
Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Deasupra asezam inca o foaie de placinta. Punem doua-trei linguri de umplutura pe partea lunga a foilor apoi rulam si formam un melc. Asezam ruloul in mijlocul
tavii.

La fel procedam cu celelalte foi pe care le asezam in tava in continuarea celuilalt rulou. La final va rezulta o spirala.

Mixam ouale spuma si adaugam smantana apoi turnam peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]