Spanakopita

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 4612 vizualizari

 

Reteta preluata de la Gordon Ramsey

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 500 gr spanac (am folosit congelat)
  • varf de cutit de nucsoara
  • 250 gr de feta,sfaramata
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ceasca de ulei
  • piper proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia. Intr-o tava de marimea foilor de placinta,adaugam prima foaie de placinta si o ungem cu ulei. Restul foilor se acopera cu un prosop ,ca sa nu se usuce. Continuam cu jumatate din foi.GR pune spanac peste fiecare foaie,eu am pus toata umplutura la mijloc. Dupa ce punem umplutura,adaugam si restul foilor. Fiecare foaie se va unge cu ulei. Ultima foaie adaugata se va increti sau se pot cresta in romburi,ca sa fie mai usor de taiat. Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 50-60 de minute sau pana cand suprafata placintei se rumeneste. Se lasa sa se raceasca inainte de a felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]