Spanac japonez

de Mitinita in Mancaruri de legume, 8 Iun 2012 | 5422 vizualizari

 

Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule,il pot compara numai cu vegeta,dar are gust marin si din el se prepara supa. Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din pestele uscat,apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.



.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 lingurite de dashi dizolvata in 50 ml apa
  • 1 pachetel de fulgi de bonito (katsuoboshi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac japonez:

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.

Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.

Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac japonez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Mitinita 1

09.06.2012, 10:35

diana,uite ca vreau si eu o data in viata sa pun o reteta cu titlu simplu si nu-mi iese)

Lau 1

09.06.2012, 15:18

interesant

Panacris 1

23.03.2013, 19:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti