Spaghetti a la trapanese

de Bucataras in Spaghete, 17 Mar 2009 | 14621 vizualizari

 

Jamie Oliver ne avertizeaza: “aceasta ar putea fi urmatoarea dumneavostra reteta preferata de paste”.

 

INGREDIENTE

  • 450 g spaghete
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper macinat
  • 150 g parmezan ras
  • 150 g migdale
  • 600 g rosii taiate in doua (bune si cele cherry)
  • busuioc (preferabil proaspat - il gasiti in Gimma sau MegaImage)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti a la trapanese:

spaghetele trebuie intotdeauna sa fie fierte al dente, adica exact cit sa fie patrunse, sa nu fie lasate pina se umfla, e pacat de ele, fiindca isi schimba gustul din cauza aportului sporit de apa.

Sa vedem cum se prepara sosul:

- incalzim migdalele intr-o tigaie uscata, dupa care le zdrobim ca pe usturoi cind facem mujdeiul. Ce obtinem, punem intr-un bol. Apoi zdrobim usturoiul si busuiocul si le adaugam migdalelor. Incepem sa amestecam, turinind parmezanul si o lingura de ulei de maslinea, sarea si piperul. Rosiile le adaugam zdrobindu-le in mina. Sosul se mai poate subtia cu putin ulei de masline. Se amesteca apoi cu pastele fierbinti ….

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti a la trapanese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete Bolognese