Spaghete cu ton

de RODIMUR in Spaghete, 9 Oct 2025 | 86 vizualizari

 

Cum într-o zi se terminase felul principal, soluția a venit cu o rețetă rapidă pe care o aveam de la un chef sătmărean, o rețetă pe care o trecusem, imediat ce am aflat de ea, la ”Savori mediteraneene”. Evident, am mai intervenit la capitolul ”Ingrediente”, dar și la cel de ”Preparare” iar în final, rezultatul a fost pe placul tuturor, mai ales că în general ne plac pastele.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de spaghete
  • o conservă de ton bucăți
  • 2 ceapă roșie (medie)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • 2 roșii medii
  • 150 ml de vin
  • 150 ml de suc de roșii
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • sare extrafină
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • frunze de busuioc (pentru decor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ton:

Spaghetele se pun la fiert în multă apă în care s-a adăugat un vârf de cuțit de sare.

Între timp se face sosul: cele două cepe roșii se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în uleiul de măsline. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun în tigaia cu ceapă, la foc mic, ca să se înmoaie. Se adaugă usturoiul pisat, vinul și sucul de roșii.

Când roșiile s-au înmuiat și alcoolul s-a evaporat, lăsând doar aroma vinului, se mai fierbe puțin sosul la foc mic, ca să scadă, iar apoi se condimentează cu: sare, piper, zahăr, cimbru și oregano. După încă 1-2 minute, se ia cratița cu sosul de pe foc.

Când spaghetele sunt fierte (cine agreează, le poate lăsa ”al dente”) se clătesc, se strecoară bine și se adaugă în sos. Se adaugă de asemenea conserva de ton, se amestecă ușor și după ce se decorează cu frunze de busuioc, se servesc imediat, calde.

TIPS-URI

1

Italienii preferă pastele ”al dente”, dar noi le preparăm așa cum ne plac.

2

Faceți sosul la foc mic și-l fierbeți ușor, până ce scade puțin, ca să aibă o consistență potrivită.

3

Serviți spaghetele imediat ce ați terminat să le preparați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]