Vinetele se spala si se taie in cuburi mici. Se presara sare si se lasa pina elimina apa din ele. Rosiile se curata de coaja ,se scot semintele si lichidul si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline. Adaugam usturoiul si ceapa tocata marunt apoi adaugam rosiile ,zaharul si amestecam. Lasam pe foc citeva minute. Adaugam sare si piper dupa gust ,busuiocul si se mai lasa citeva minute.
Intr-o alta tigaie prajim cuburile de vinete. Cind sunt gata le scoatem pe un servet de hirtie.
Intr-o oala punem apa la fiert. Cind aceasta fierbe, punem sare apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Cind sunt gata ,se scurg de apa,se adauga sosul de rosii si vinetele si se presara deasupra ricotta.
Se servesc fierbinti.
1
in locul rosiilor proaspete se pot folosi rosii decojite din conserva.
2
ricotta trebuie sa fie uscata insa se poate folosi si cea proaspata.