Soufflé cu cascaval si condimente

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 30159 vizualizari

 

Un gust deosebit,un aluat umed,merge in loc de piure ca o garnitura dar nu ar strica si o salata pe langa :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • 50 gr de unt
  • 50 gr faina
  • 125 gr cascaval ras
  • putina nucsoara
  • cumin
  • paprika
  • sare si piper
  • curry (daca va place)
  • putina curcuma
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soufflé cu cascaval si condimente:

Mai intai am incins cuptorul la 180°c.

Pe aragaz am topit untul intr-o craticioara apoi peste am adaugat faina si am amestecat continuu pana sa incorporat.

Am adaugat laptele si am amaestecat cateva minute pana sa legat apoi am dat deoparte de pe foc si am lasat putin sa se raceasca.

Am separat galebusurile de albusuri si le-am adaugat in compozitia racita unul cate unul,am amestecat bine,am adaugat cascavalul ras si condimentele.

Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa cu compozitia de galbenusuri.

Am uns cu unt o tava (puteti folosi de yena),am turnat compozitia si am introdus-o la cuptor la 180°c pentru 45 de minute.

Se manaca calda,inainte de a scadea din tava(compozitia se va lasa cu timpul :) ) impreuna cu o friptura si o salat snatoasa.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soufflé cu cascaval si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mozzarella pane.