Andra Mihail ne prezintă o rețetă simplă și savuroasă de sote de ciuperci pe pat de mămăligă, perfectă pentru o masă rapidă și plină de gust. Această mâncare este alegerea ideală pentru perioada postului, dar nu numai.
Pentru a prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: ciuperci, usturoi, pătrunjel, mălai și apă.
Cum se prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post:
Pune la fiert apa cu sare. Când începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Redu focul la mic și lasă mămăliga să fiarbă, amestecând periodic, timp de aproximativ 15-20 de minute. În funcție de tipul mălaiului, timpul de fierbere poate varia, dar trebuie să obții o consistență cremoasă și omogenă.
Curăță ciupercile de coajă, apoi taie-le în jumătăți. Pe cele foarte mici, le poți lăsa întregi.
Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumenește ciupercile. Condimentează cu sare și piper, cimbru uscat. Presează usturoiul și adaugă-l peste ciuperci. După ce s-au rumenit bine ciupercile, presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Servește sote-ul de ciuperci pe pat de mămăligă. Este o mâncare simplă și foarte gustoasă, ideală pentru zilele de post, dar nu numai.
Recomandarea Bucataras: reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati sau cu Ardei copti la gratar.