Sos de stafide brune

de Doinavar in Pt. carne, 14 Feb 2013 | 5470 vizualizari

 

Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care este mai “bland”. Acesta este mai focos.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide brune mari
  • 1 lingurita unt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 30 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 4 foi de dafin
  • 1 sfert lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 praf de scortisoara
  • 1/4 gogosar acru
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de stafide brune:

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc mic pana se topeste untul. Adaugati otetul, zaharul, scortisoara si vinul, tocati foarte marunt gogosarul si puneti-l in sos. Mai lasati cateva minute pe foc mic, apoi adaugati ketchup, 20 ml apa si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura in functie de preferintele dumneavoastra, iute, picant, dulce sau mai acrisor.

Lasati sa mai fiarba la foc foarte mic, ~5 minute, amestecand din cand in cand pana se leaga sosul si se inmoaie stafidele.

TIPS-URI

1

Se serveste la diferite fripturi, gratare, etc. daca doriti sa obtineti un gust aparte, picant si rafinat.

2

Decorati cu foile de dafin din sos, usturoi, fasiute de castraveti, peperoni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de stafide brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mujdei a la Kamy