Sos aromat

de mihaelar63 in Conserve, 27 Noi 2011 | 5057 vizualizari

 

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ niciodata .
Am intentionat sa prepar o a doua portie de ketchup dar ,, altfel '' decat prima .
Am obtinut un minunat sos aromat care il folosesc la preparate la cuptor . pana acum ,, a mers ''si la pui , si la porc ,si la peste !!!

 

INGREDIENTE

2 kg ardei Kapia 2 l  bulion rosii 1 kg telina 6 cepe 1 capatina usturoi 1 lingurita chimen macinat

  • 1 lingurita macinata de-chimen
  • curry
  • maghiran
  • ienibahar
  • scortisoara
  • oregano
  • piper
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri sare neiodata
  • 100 ml otet
  • cate 2 crengute  de
  • -salvie
  •  -busuioc
  •  -cimbru
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos aromat:

Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.

 Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala  incapatoare cu peretii neaderenti .

La sfarsitul fierberii scoateti crengutele de ierburi aromatice , adaugati un praf de conservant , puneti sosul in borcane cu capac infiletabil  curate .

Lasati borcanele la loc cald acoperite cu o patura 2 zile .

 Am obtinut  12 borcane de 400 gr cu un minunat sos aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ienibahar cu marar verde