Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia

de nico15 in Somon, 21 Mai 2017 | 2757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g de paste nerro di sepia
  • 130 g de file de somon
  • 3-5 creveti
  • 50-70g mazare
  • 1-2 catei de usturoi
  • unt/ulei
  • vin alb
  • 1 linguri de juice de lamaie
  • germeni
  • sare
  • piper cu lamaie
  • ½ de lingurita de delicat
  • tarhon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia:

Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

  Marinam pestele si crevetii cu ulei, zeama de lamaie, sare.

Pregatim gratarul, il incingem bine si punem hartie de pergament, peste care adaugam pestele, prima parte cu pielea in jos. 

Separat, intr-o tigaie, punem unt si ulei si adaugam crevetii si tragem la tigaie pe ambele parti, dupa care adaugam usturoiul pisat bine, tarhon, zeama de lamaie si vin alb si mazarea care a fost prefiarta. Lasam sa scada, asezonam cu sare si piper cu lamaie. Intre timp verificam si pestele sa fie facut. Dupa care trecem la aranjarea farfuriei ca in imaginile alaturate.

  Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa norvegiana de peste