Somon in sos alla diavola

de Bucataras in Jakob Hausmann, 16 Mai 2009 | 8432 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati file de somon
  • 200 ml suc de tomate
  • 5 catei de usturoi (taiat rondele)
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 ardei iute, curatat de seminte, taiat patratele mici
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri de mustar de dijon boabe
  • 100 ml vin rosu
  • 1/2 lg zahar
  • sare
  • piper
  • plante aromate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos alla diavola:

Somonul se prepara in tigaia de teflon sau pe gratar

Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se calesc in ulei de masline, apoi se adauga mustarul. Se stinge cu  vinul rosu. Se adauga sucul de tomate si se scade pina se obtine un sos consistent. La sfirsit se adauga ierburile aromate. 1/2 lg de zahar si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pot folosi ca carnitura cartofi natur sau spaghete ...

adaptare dupa o reteta din revista Ciao / www.micaelvetie.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos alla diavola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]