Somon cu sos de usturoi

de Miha in Somon, 4 Ian 2011 | 8362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • busuioc
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 5-6 catei usturoi
  • ~ 50 ml ulei
  • 1 lingurita de otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de usturoi:

Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Topim untul intr-o tigaie, punem medalioanele de peste si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit la foc mic, pana scade toata zeama si carnea se rumeneste osor pe ambele parti.

Sosul de usturoi:

Usturoiul se piseaza foarte bine cu putina sare, apoi se toarna uleiul putin cate putin si se uniformizeaza, ca la maioneza. Cand este gata punem si otetul.

Peste carnea rumenita se toarna sosul de usturoi, se presara cu putin patrunjel si se serveste cald, cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor