Somonul e unul din peştii preferaţi. La grătar îmi place cel mai mult.Şi neapărat cu sos…
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi câteva ace de rozmarin. Când sunt gata se scurg de apa în care au fiet şi se amestecă cu puţin ulei, piper, sare dacă mai este nevoie şi rozmarin.
În tigaia grill unsă uşor cu ulei şi bine încinsă, se pun rondelele de somon să se frigă . Se întorc o dată ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.
Într timp se prepară sosul : se pun la foc mic smântâna de gătit şi brânza albastră şi se amestecă bine. Ca să obţinem un sos cremos şi fin, se pune compoziţia în blender şi se mixează puţin. Sosul obţinut îl amestecăm puţin câte puţin cu maioneza.
Se serveşte peştele cu cartofi şi sos. Foarte gustos!
Poftă bună!