by dicarmencitta
Este un fel de mancare conceput de mine,care sunt fan peste.
Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute.intr=o tava de yena.Daca tava nu are capac putem pune o folie de aluminiu,este foarte important ca somonul sa se faca in abur.
Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si dam la o parte capacul sau folia de aluminiu si il lasam sa prinda o crusta deasupra inca 10 minute. In acest timp curatam si pregatim cartofii pentru prajit. Incingem 300 ml ulei de masline extravirgin, intr-un tuci si prajim cartofii in el.
Dupa ce i-am prajit, ornam pe farfurie somonul, cartofii, rucola. Separat facem o salata verde, amestecata cu Rucola. Ornatul pe farfurie, ramane la aprecierea celui care o face. Este o mancare foarte usoara si foarte gustoasa, alaturi de un pahar de vin alb.
Pofta buna!