Somn en papillote

de mihaelar63 in Peste, 1 Iun 2016 | 5139 vizualizari

 

Pestele pregatit astfel se coace in aburi impreuna cu condimentele si/ sau legumele preferate, bine impachetat in folie de hartie pergament. Este o metoda de preparare sanatoasa. Se poate folosi si la carnea de pasare. Termenul ,,en papillote '' vine din franceza si inseamna in papiota.
Eu am preparat somn proaspat. Ca si condiment vedeta am ales cimbrisor salbatic al carui sezon este chiar acum.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati somn proaspat
  • 1 lime
  • 6 fire cimbrisor salbatic
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ardei iuti mic
  • 2 linguri ulei susan
  • 200 gr cascaval sau mozzarella razuit
  • 1/2 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita boia ardei afumata
  • sare de Himalaya
  • 1 cutie porumb boabe

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en papillote:

Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.

Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia de ardei. Asezati peste somn ardeii, cimbrisorul si usturoiul verde. La sfarsit presarati cascavalul sau mozzarella rase.

Pliati bine si impachetati totul in folia de copt. Daca este nevoie se poate fixa impachetarea cu scobitori. Succesul preparatului depinde de coacerea in aburul propriu. Dati pachetul la cuptor 45 minute. Eu am folosit pentru coacere aparatul Philips Multicooker.

Pestele se poate servi direct a masa, impachetat. La deschidere se pot savura si mirosurile ce se degaja din pachet. Noi am servit ca si garnitura boabe de porumb dulce.

TIPS-URI

1

La servire adugati si felii de lime sau lamaie.

2

Se poate servi cu garnitura sau salata preferata.

3

En papillote se poate prepara si carnea de pasare.

4

Ardeii iuti sunt din ghiveci, cultivati de mine extrem de iuti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou in folie