Somn en papillote

de mihaelar63 in Peste, 1 Iun 2016 | 4915 vizualizari

 

Pestele pregatit astfel se coace in aburi impreuna cu condimentele si/ sau legumele preferate, bine impachetat in folie de hartie pergament. Este o metoda de preparare sanatoasa. Se poate folosi si la carnea de pasare. Termenul ,,en papillote '' vine din franceza si inseamna in papiota.
Eu am preparat somn proaspat. Ca si condiment vedeta am ales cimbrisor salbatic al carui sezon este chiar acum.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati somn proaspat
  • 1 lime
  • 6 fire cimbrisor salbatic
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ardei iuti mic
  • 2 linguri ulei susan
  • 200 gr cascaval sau mozzarella razuit
  • 1/2 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita boia ardei afumata
  • sare de Himalaya
  • 1 cutie porumb boabe

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en papillote:

Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.

Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia de ardei. Asezati peste somn ardeii, cimbrisorul si usturoiul verde. La sfarsit presarati cascavalul sau mozzarella rase.

Pliati bine si impachetati totul in folia de copt. Daca este nevoie se poate fixa impachetarea cu scobitori. Succesul preparatului depinde de coacerea in aburul propriu. Dati pachetul la cuptor 45 minute. Eu am folosit pentru coacere aparatul Philips Multicooker.

Pestele se poate servi direct a masa, impachetat. La deschidere se pot savura si mirosurile ce se degaja din pachet. Noi am servit ca si garnitura boabe de porumb dulce.

TIPS-URI

1

La servire adugati si felii de lime sau lamaie.

2

Se poate servi cu garnitura sau salata preferata.

3

En papillote se poate prepara si carnea de pasare.

4

Ardeii iuti sunt din ghiveci, cultivati de mine extrem de iuti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou pe pat de legume si sos tomat