Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare

de Roxana in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2010 | 7139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 2 oua
  • jumate kg de cartofi
  • 250 gr mazare verde
  • 150ml smantana
  • 2 cani lapte
  • o lingura margarina
  • sare, piper
  • faina, pesmet
  • un catel usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare:

Curatam si taiem cartofii si ii punem la fiert cu putina sare. Cand au fiert ii scurgem, adaugam margarina si putin lapte si ii facem piure. Lapte puneti cat de moale va place piureul.

Taiem pieptul de pui in 2 si condimentam cu sare si piper. Batem ouale, punem faina si pesmetul in farfurii separate. Dam pieptul condimentat prin faina, ou si pesmet si prajim in ulei.

Pentru sote-ul de mazare: eu am folosit mazare de la congelator, pe care am tinuto 5 minute in apa fiarta, nu am fiert-o. Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si cand s-a incins punem ustoroiul maruntit. Imediat dupa usturoi(trebuie sa avem grija sa nu-l ardem) punem o lingura de faina si incorporam, apoi adaugam smantana si cam o cana de lapte (depinde cat de lichida e smantana), fierbem 5 minute si punem mazarea. Fierbem cu mazarea alte 5 minute si gata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui