Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

de bucatarasa in Pui, 8 Sep 2024 | 2842 vizualizari

 

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa este un preparat clasic din bucataria europeana, foarte popular datorita gustului sau delicios si al texturii crocante. Este facut din piept de pui subtire, dat prin faina, ou si pesmet, apoi prajit pana devine auriu si crocant. Acest fel de mancare este adesea servit cu garnituri precum cartofi prajiti, piure sau salata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa
  • 2 bucati piept de pui (aproximativ 500g)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit
  • Optional: condimente (boia, usturoi pudra, patrunjel uscat etc.)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:

Cum se prepara Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:

Pregatirea carnii:
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Poti bate usor feliile de pui cu un ciocan de snitele, punandu-le intre doua bucati de folie alimentara, pentru a obtine o grosime uniforma.

Pregatirea ingredientelor:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu putina sare si piper.
Pregateste un alt bol pentru faina si un al treilea pentru pesmet. Daca doresti, poti amesteca condimentele in pesmet pentru un plus de aroma.

Panarea:
Treci fiecare felie de pui prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Apoi scufunda felia de pui in oul batut, iar la final da-o prin pesmet, apasand usor pentru a se lipi bine pesmetul de carne.

Prajirea:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu prea incins, pentru a praji snitelele uniform fara a le arde.
Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.

Servirea:
Scoate snitelele pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste-le calde, alaturi de cartofi prajiti, piure sau o salata proaspata. Recomandam si aripioare la cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Rocsi 1

17.09.2024, 20:05

Chiar nu am servit de mult timp un snitel, asa ca ar merge unul cald!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Copanele si aripioare de pui crocante