Anul acesta am incercat sa fac ceva traditional si am avut putine emotii pentru ca am avut o cantitate mai mare si imi era frica sa nu cumva sa imi dea de gres...si uite cum mi-a iesit....mentionez ca am facut asta in sezon de iarna..
Inainte de toate am lasat toata carnea la sarat vreo 3 zile,slaninuta de obicei isi ia sare cat are nevoie (sare mare de bucatarie) ,am ales 4 bucati de slaninuta care sa aiba si carnita pe ele, intr-o oala mai mare unde sa fie adaugate toate ingredientele mentionate mai sus si am acoperit cu suficenta apa pentru ca sa nu fiu nevoita sa invart in oala pentru ca nu este indicat ca se farama slaninuta. Se face proba cu scobitoarea sau cu un bat de ala de frigarui.
Am scos slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si am lasato sa se raceasca pe balcon intr-o tava pe un serveteșl de bucatarie.
Dupa ce s-a racit bine si s-a intarit slaninuta am unso cu mujdeiul de usturoi ramas, cu boia dulce, iute si 2 cu cimbru macinat chiar si patrunjel uscat da bine.Se lasa iarasi pe balcon pana dimineata cu cat sta mai mult cu atat se fac mai bune. Astfel mi-au iesit 2 bucati cu boia,una iute,una dulce si 2 cu cimbru si usturoi.
Se feliaza si se servesc pe plaout traditional cu teleme,cas de oi sau braza sarata framantata, ceapa rosie si un paharel de tuica de casa binenteles.
Pofta buna!