Slanina cu boia

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2009 | 31506 vizualizari

 

Delicioasa la o tuica fiarta de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Slanina de porc nu foarte groasa (1-2 cm maxim)
  • sare de muraturi
  • zeama de varza
  • 7-8 catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • piper boabe negru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu boia:

Se piseaza usturoiul si se unge slanina cu pasta de usturoi obtinuta.

Se pune bucata de slanina in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita.

Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina.

Se scoate, se scutura de sare si se fierbe in zeama de varza, la care se adauga foaie de dafin (1 foaie mica la un litru de zeama de varza) si piper negru boabe (o lingurita la un litru de zeama de varza). Se lasa maxim 10 minute dupa primul clocot, apoi se scoate si se da la zvintat circa 2-3 zile (balcon sau camara - trebuie sa fie la aer).

Se unge pe partea fara sorici cu boia si e gata de mincat

TIPS-URI

1

se poate repeta operatiunea si cu fleica de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]