Sirop din flori de salcam

de amalia01 in Sirop / Compot, 8 Mai 2018 | 3276 vizualizari

 


Luna " mai " este denumita în popor și " florar ". Acum admiram minunățiile colorate și parfumate care impodobesc grădinile și campurile.
 Unele dintre cele mai spectaculoase sunt florile de salcâm, pe care le mancam când eram mici. Îmi plăcea aroma lor delicată și gustul de...miere.
 De altfel, mierea de salcâm este una dintre cele mai apreciate, datorita efectelor sale curative. Printre ele se numără și cel de calmare a tusei.
 Motiv pentru care in fiecare an,  în această perioadă, prepar acest sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 de flori de salcâm ( cca 1 kg ) , bine inflorite
  • 3 l apă rece
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 3 lămâi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare.

Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa.

Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand.

Strecori siropul rezultat, adaugi zaharul si fierbi pana cand se leaga ( cca 90 min.). Adaugi zeama de lamaie si mai lasi sa dea un clocot- 5 min.

Torni siropul astfel obtinut in sticlele curate si uscate si il lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore.

Etichetezi si il asezi frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecei