Sirop de smochine

de adasev12 in Sirop / Compot, 26 Sep 2011 | 13842 vizualizari

 

ceva mai deosebit....un gust rafinat...aroma, savoare si placere....
sigur veti gasi o multitudine de retete in care il puteti folosi...

 

INGREDIENTE

  • pt un litru:
  • 10-15 smochine coapte bine
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1,200 l apa( va mai scadea la fiert...)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de smochine:

Smochinele se taie jumatati. Apa se pune la foc si cand clocoteste se adauga si smochinele. Se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine o sa se desprinda partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa asa cateva ore, pana la racirea completa.

Se strecoara apoi apa printr-o sita mai mare, sa treaca si bucatele de fruct, apoi se pune iar la fiert cu zaharul. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Apa o sa mai scada, dar cu adaosul de zahar tot un litru de sirop iese. Spre sfarsit  se adauga sucul de lamaie, care ii va da un gust usor acrut si va actiona si ca un bun conservant. Cat e cald se trece in sticle si se lasa la racit in camera. Dupa racire se trece in camara...sau in pahar...dupa cum doriti. Eu l-am trecut intai in pahar, ca la mine inca mai sunt 30 grade afara.

TIPS-URI

1

smochinele se pot folosi in alta combinatie, nu le aruncati ( de ex la gem)

2

daca folositi smochine rosii culoarea va fi mult mai intensa si mai frumoasa...(eu am avut smochine albe de data aceasta...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad