Sirop de merisoare

de anca_rm in Sirop / Compot, 5 Oct 2016 | 10559 vizualizari

 

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de bolile cornice . Merisoarele au un continut mare de antioxidanti si sunt o bariera impotriva infectiilor .Datorita consumului redus de zahar este indicat si peroanelor cu diabet . De asemenea au un effect antidiareic si astringent.
Merisorul este un arbust stufod de 10-30 cm inaltime care creste la altitudini mari . Arata minunat acest tufis cu fructele de o culoare rosie pasionala 
La inceputul lunii septembrie am fost intr-un weekend la munte , zona Arieseni . Am cules sa mancam merisoare si proprietarul pensiunii unde ne-am cazat a vorbit cu cineva sa ne culeaga , sa cumparam . Am luat 5 kg de merisoare . O parte din ele le-am pus in caserole la congelator, o parte le-am mancat in saptmana de dupa . Mi-au ramas cam 3 kg de merisoare . Am facut sirop si dulceata cu foarte putin zahar. Siropul mi-a iesit gros asa incat poate fi folosit ca si sos la clatite sau orez cu lapte . 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merisoare
  • 100ml apa
  • 500 gr zahar
  • cateva fire de menta proaspata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de merisoare:

Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete .

Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si frunzele de menta. Am amestecat de cateva ori. Le-am lasat sa stea in frigider amestecand din cand in cand pana a doua zi .

A doua zi am blenduit merisoarele ca sa scot tot ce e mai bun din ele .

Am strecurat siropul incercand sa scot cat mai bine sucul delicious.Eu am un strecurator cu gauri micute , si cu spatele unei linguri am apasat ce a fost mai gros pana cand a iesit cat mai mult din ele.

Le-am pus pe foc si am fiert pana cand nu a mai facut spuma .

Turnam siropul cand este fierbinte in sticle curate , care se inchid ermetic .

Se pastreaza la loc racoros si intunecat .

Din cantitatea data mi-a iesit cam 1.5 litri de sirop .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

05.10.2016, 21:17

Arată tare bine!

Rocsi 1

06.10.2016, 12:00

Nu stiu cum o fi la gust, dar culoarea iti fura privirea!

Rahela Velicu 1

06.10.2016, 22:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici