Shepherd's Pie

de Rocsi in Porc, 21 Iun 2012 | 12687 vizualizari

 

O reteta vazuta la draga bucatareasa Dia ce m-a tot facut sa stau cu gandul la ea.Mi-a placut mult inca de cum a postat reteta si abia asteptam sa o fac.Desi se prepara cu carne de miel, cei ce nu iubesc mielul o pot pregati cu orice fel de carne doresc:pui, porc, curcan, etc.Eu am pregatit-o cu un muschiulet de porc.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr muschi de porc
  • 2 cepe uscate
  • 4 cepe verzi
  • 4 morcovi
  • 1 rosie
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 600 gr cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd's Pie:

Spalam muschiul de porc, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem cubulete. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o spalam si o tocam. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam , iar cozile le taiem rondele. Rosia o curatam de pielita si o taiem felii. Rosiile in suc propriu le facem cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa uscata, iar de la cea verde doar parte alta pentru inceput si o lasam 1 minut pe foc, apoi punem carnea si o rumenim putin. Punem 1 lingurita boia de ardei dulce. Adaugam si morcovul, apoi apa cat sa cuprinda carnea. Lasam sa fiarba, cratita fiind acoperita, pana ce muschiul este pe jumatate patruns. Mai spre final punem si cozile de ceapa, rosia si rosiile in bulion, sare si piper dupa gust . Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam si il adaugam si pe acesta. Tot acest amestec cu carne il punem intr-un vas yena, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa. Punem lapte, unt si pregatim un piure. Cu ajutorul unui ornator, punem piure deasupra preparatului de mai sus.

Dam vasul in cuptor. Aprindem cuptorul si lasam placinta circa 1 ora, pana cartofii prind o culoare aurie. Cand este gata o scoatem la racorit apoi putem servi. Pofta buna!!!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd's Pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de cartofi