Sfecla rosie in otet

de Ina in Conserve, 5 Dec 2013 | 37579 vizualizari

 

Una din salatele mele preferate. Varianta fara fierbere prealabila si fara sterilizare.

 

INGREDIENTE

  • 4 sfecle rosii mari
  • 1 litru otet
  • 1 litri apa
  • 200-250 g zahar
  • 3 linguri cu sare
  • bvoabe de mustar
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • o lingurita de chimen
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie in otet:

Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud.  In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen.

Intr-un vas incapator, punem la fiert  otetul cu apa, zaharul, sarea, dafinul, boabele de mustar si de piper. Cand da in clocot adaugam semintele de chimen si turnam amestecul peste sfecla din borcane. Capsam fierbinte si acoperim borcanele pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca lent. 

Pastram peste iarna in camara sau beci.

Preparatul poate fi servit dupa cca. 3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Detoxifiant de sfecla