Reteta de la al meu sot francez parizian din tata-n in fiu :-))
Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa.
Dati-le apoi bine prin faina.
Într-o tigaie întinsă, încingeți untul.
Sotați la foc mic carnea de scoici Saint Jacques, pe ambele părți. Adaugati usturoiul tocat fin. Condimentati.
Colorati-le bine timp de 5 minute.
Scoateti carnea de scoici si rezervati.
Adaugati in tigaie 3 linguri de smantana si o lingura de faina.
Amestecati bine, gatiti 2 minute si puneti peste carnea de scoici si peste garnitura.
Ca garnitura am facut orez cu vasul Tupperware -vezi reteta aici.
Pofta buna!!!!
1
Partea portocalie este comestibilă