Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)

de xana in Fructe de mare, 14 Aug 2013 | 4049 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca la reteta asta am fost mai mult fotograf. Din cand in cand sotul trece la oale si face ce stie el mai bine, scoici, pacat ca e cam rarut :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de scoici congelate
  • 3 catei de usturoi
  • coriandru verde
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato):

Scoicile se pun in apa cu o lingura de sare. Dupa vreo 5 minute se schimba apa si se mai lasa inca 5 minute, la fel, cu o lingura de sare, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Intre timp taiem usturoiul feliute si tocam coriandrul.

Intr-o tigaie larga(cu capac) punem ulei de masline(2-3 linguri e suficient) si cand s-a incins adaugam usturoiul si coriandru si lasam pana incepe sa prinda culoare. Adaugam scoicile iar cand incep sa se deschida stropim cu vin. Amestecam putin, punem capacul si mai lasam cca 5 minute. 

Luam de pe foc, stropim cu sucul de lamaie si presuram coriandru.

TIPS-URI

1

Scoicile care nu se deschid singure in timpul prepararii, le aruncam(pot fi stricate)

2

Scoicile si fructele de mare in general nu se pot consuma de catre gravide, contin o toxina care poate afecta sistemul nervos al copilului

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

14.08.2013, 21:25

xana 1

16.08.2013, 02:00

anysymao 1

28.09.2013, 23:00

da asa este mîncărurile potugheze sunt foarte gustoase si sănătoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tempura cu creveti