Scoici in sos de vin

de silvi0ara in Fructe de mare, 6 Dec 2010 | 21509 vizualizari

 

Tot timpul am vazut la Sylvia retete cu scoici,si cum am in familie mari mancatori am zis sa pun si eu in practica o reteta.Desii meritul meu la prepararea lor este cam modic.Cel care a fost bucatar sef,a fost prietenul fetei mele,mare specialist in scoici.Am sa pun o poza si cu mancatorii mei de scoici.Eu doar i-am pozat in timp ce mancau.

 

INGREDIENTE

  • 1 saculet scoici proaspete(1,5kg)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 150ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici in sos de vin:

Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise. .

Asezati scoicile curatate intr-un castron curat  Aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.Puneti tot uleiul intr-o tigaie incapatoare(eventual le faceti in 2 transe). Adaugati  usturoiul taiat marunt si caliti 1 minute. Apoi puneti scoicile,adaugati vinul, acoperiti-le  cu un capac si inabusiti 4-5 minute ,  scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si zeama de lamaie si serviti. Nu mancati acele scoici care raman totusi inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu Tagliatelle