Savarine cu spuma de capsuni

de mimmi in Prajituri, 19 Iun 2012 | 4741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g faina ,
  • 1 ou,
  • 200 ml lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 300-350 g capsuni,
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar,
  • 400-500 ml apa,
  • esenta dupa plac,
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu spuma de capsuni:

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.

Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam 3/4 cu aluat. Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

In acest timp pregatim umplutura si siropul.

Pentru crema mixam intr-un bol frisca. In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca, mixand pana se incorporeaza total.

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta (optional). Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

deliciousflavours 1

20.06.2012, 08:56

mmmm, delicioase, mai ales ca sunt umplute cu spuma de capsuni

Lau 1

20.06.2012, 09:20

delicioase

MonaMimi 1

20.06.2012, 10:41

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarina uriasa sau Baba au Rhum