Un desert minunat si delicios atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Va doresc pofta buna !!
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la restul compozitiei, incorporand toate ingredientele foarte bine.
Cu o lingura luam din compozitie si umplem pe jumatate formele de savarina. Dam la cuptor pentru 20- 25 minunte, cuptorul trebuie sa fie incalzit.
Pentru sirop: intr-o oala punem apa, coniacul si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Cand savarinele sunt coapte si racite, le insiropam cu siropul facut, taiem capacel si le umplem cu frisca naturala si ornam cu dulceata de capsuni sau ciocolata.
Pofta buna !!