Savarine

de retete bune in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 2777 vizualizari

 

Eu zic ca celor care le plac Savarinele aceasta reteta este perfecta pentru facut weekendul acesta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

PENTRU SIROP

  • 400ml apa
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom

PENTRU DECOR

  • 500 ml frisca lichida
  • bombonele de ornat
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia.

O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza volumul(va rezulta un aluat mai moale).

Intre timp punem intr-o craticioara  apa,zaharul si le punem pe foc amestecand pana se topeste zaharul si da doua clocote,dam deoparte si punem esenta de rom apoi amestecam si lasam siropul sa se raceasca.

Ungem formele pentru savarine cu unt , sau chiar o tava pt briose(eu in aia am facut),si punem in fiecare forma din compozitia dospita.Dar atentie sa nu umpleti de tot formele ,lasati cam un sfert ca sa aiba unde creste briosa!

Le lasam sa mai dospeasca cam 20 minute apoi le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade pt 20-25 min.Dupa ce s-au copt le lasam la racit.Dupa ce s-au racit luam pe rand cate o briosa si o bagam in sirop si o tinem un pic pana vedeti ca s-a insiropat bine.Le taiem capacelele dar nu de tot si le umplem cu frisca batuta.

Se pot consuma dupa 8 ore de stat la frigider.

TIPS-URI

1

  • Eu le-am facut seara si le-am consumat a doua zi.

2

Daca va mai ramane sirop nu-l aruncati ci puneti-l in tava in care ati pus briosele pt ca ele o sa isi ia siropul si nu o sa mai ramana nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine